Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Banvit Avrupa'ya gitti

Banvit Avrupa

Türkiye Erkekler Birinci Basketbol Ligi takımlarından Banvit, Avrupa'ya gitti. Turuncu-yeşilli takım Almanya ve Yunanistan'da iki turnuvaya katılacak.

Türkiye Erkekler Birinci Basketbol Ligi takımlarından Banvit, Avrupa’ya gitti. Turuncu-yeşilli takım Almanya ve Yunanistan’da iki turnuvaya katılacak. Bolu kampının ve Bandırma’daki çalışmaların olumlu geçtiğini belirten Banvit’in Genel Menajeri Turgay Çataloluk, ‘’ Kamp döneminde ve kendi salonumuzda geniş bir kadro ile çalışma olanağı bulduk. Yeni hocamız Zoran Lukic, bu dönemde genç oyuncularımızı da görme-deneme değerlendirme fırsatı buldu. Bugün itibariyle Türkiye’den ayrılıp Almanya’ya gideceğiz Bamberg kentinde düzenlenen bir turnuvaya katılıp yine bir başka Alman takımı ile bir maç daha yapıp direkt olarak Yunanistan’a geçeceğiz Aris takımının düzenlediği, organizasyonda; CSKA Moskova, Panathinaikos ve Aris takımlarının katıldığı turnuvada yer alacağız. Dolayısıyla 10 gün içerisinde çok yoğun bir maç temposu bizi bekliyor. Toplam bu 10 gün içinde 6 maç yapacağız. Yunanistan dönüşünde Bandırma’da birkaç gün kalıp, tekrar İstanbul’da düzenleyecek olduğumuz Geleneksel Uluslararası Banvit TÜBAD turnuva için bu kente gideceğiz. Turnuvaya, İntegral Forex Beşiktaş, Ligin yeni ekibi Darüşşafaka Doğuş, Tsmoki Minsk (Belarus) ve biz katılacağız. Bu maçlarda maç periyodumuzu sonlandırıp, daha sonra Samsun’da oynayacağımız, Türkiye Kupası elemelerine gideceğiz” dedi.Samsun’da zorlu maçların kendilerini beklediğini bildiren Çataloluk, ‘’ Kupada ilk sekize girip, lige de moralli başlamak istiyoruz” diye konuştu.
Bu yıl birkaç oyuncu değiştirdiklerini de sözlerine ekleyen Çataloluk, ‘’Yeni transferler var ama çekirdek kadromuz aynı. Geçmiş yıllardaki yaşadığımız başarılarımızı istikrarımızı arttırıp özellikle Avrupa Kupası’nda başarıyı yakalamak istiyoruz” dedi.
Banvitspor, Almanya’da oynadığı ilk maçta 1. Lig takımlarından Mitteldeut BC’yi 88-77 yendi.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli